in English
Iijoki kartalla

Livojoki

Erämainen harjus- ja taimenjoki omaa rauhaa ja eräkämppää arvostavalle perhokalastajalle. Alaosalla myös heittouistelu on sallittu.

Kalastusaluetta on Posion Livojärvestä alkaen Pudasjärven Ylimmäisen Lehmikosken alle saakka sekä Mäntyjoki. Kalastuskelpoista kirkasvetistä jokea on noin 40 km.

Yläosa Livojärvestä Kuusenpukan kämpälle (n. 9 km) on perhokalastusaluetta, jossa saa käyttää vain perinteisiä perhokalastusvälineitä. Perhoalueella on Niskakoski, Pitkäkoski, Mustakoski ja Saarikoski.

Kuusenpukan kämpältä Jokipolven kämpälle on 7 km pitkä Pyydyssuvanto. Suvannon puolivälissä on idyllinen Isoperän eräkämppä. Pyydyssuvannossa on joen alkuperäistä isoa siikaa sekä haukea ja ahventa. Jokipolven kämpältä alaspäin vaihtelevat kosket ja suvannot pienin välimatkoin. Välillä on Haarainniemen vuokrakämppä. Haarainniemen kämpän alapuolelle jokeen yhtyy Mäntyjoki, joka myös kuuluu lupa-alueeseen. Joessa on luontainen harjus- ja taimenkanta. Joen kalakantaa hoidetaan istuttamalla sekä pyyntikokoisena että poikasistutuksina taimenta.

Lisätietoja: www.livojoki.fi

Lisää virkistyskalastuksesta Livojoella (www.eraluvat.fi)